Communicatie

Crisiscommunicatie

Crisiscommunicatie is het proces van het uitwisselen van informatie tijdens een noodsituatie om de betrokkenen tijdig, nauwkeurig en duidelijk te informeren. Het doel is om de schade te beperken, het vertrouwen van het publiek te behouden en de veiligheid te waarborgen.

Gevaarlijke stoffen kunnen giftig, brandbaar of explosief zijn, of een combinatie van deze eigenschappen hebben. Incidenten met deze stoffen kunnen zowel op eigen terrein als tijdens het vervoer over water, weg of spoor plaatsvinden. Het risico van vrijkomende stoffen kan zowel voor een groot als een klein gebied in de omgeving bestaan. De gevolgen hangen mede af van welke stoffen bij het ongeval betrokken zijn.

Bij chemische incidenten en grote branden zijn informatievoorziening en schadebeperking van groot belang. De bedrijven op de Oosterhorn zorgen zelf, in samenwerking met onze partners, voor de communicatie rondom crisissituaties. Onze rol hierin is het interdisciplinair evalueren van dergelijke situaties en het stellen van kritische vragen. Hierdoor wordt informatie gedeeld en wordt er kennis opgedaan voor toekomstige situaties.